Споровете за това, колко време трябва да се подгрява

...
  Споровете за това, колко време трябва да се подгрява
Коментари Харесай

Колко време трябва да се подгрява двигателя?

 
Споровете за това, какъв брой време би трябвало да се подгрява мотора на автомобила реди тръгване на път, вървят от години. Някои специалисти настояват, че всеки водач би трябвало да отделя най-малко няколко минути за това " упражнение ", до момента в който други го смятат за безсмислено, изключително когато на открито не е толкоз студено.
С настъпването на зимата обаче сходно процедура е доста значима, само че в това време тя се отразява и на екологичната конюнктура в града. Затова изданието Autonews се допита до автомобилни специалисти, които дават своето пояснение. Те са безапелационни, че моторът би трябвало да се подгрее за малко време преди потегляне.
" Най-добрият резултат - както за екологията, по този начин и за разхода на гориво, а и за предотвратяване на мотора от повреди, е затопляне до минута през лятото и сред 2 и 3 минути през зимата. Във втория случай би трябвало най-малко 2 минути след тръгване автомобилът да се движи на ниски обороти ", безапелационни са експертите.
В случая изключително значимо е какво масло се употребява за мотора на автомобила. Експертите показват, че актуалните масла разрешават на мотора да работи безпроблемно даже при ниски температури. Затова и обичайното затопляне е с цел да може и други системи на автомобила да бъдат приведени в " работно положение " и надлежно да действат безпроблемно по време на пътуването.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР